Renungan...

Followers

nuffnang

Saturday, April 14, 2012

Kemaafan disambut...

Sabtu 14 April 2012

Salam Sabtu untuk semua....posting lewat malam...bila idea tetiba aje mencurah-curah ingatkan nak off je laptop ni....bukannya apa... esok pepagi lagi kena pergi sekolah...tadi sepetang suntuk duk menyiapkan kek hari jadi AZEEM pada hari ini 14 April....untuk dijamu dengan kekawannya esok...maknanya ada jamuan kecilan di kelasnya....cerita tentang kek dan prosesnya akan ke udara esok.....jangan lupa siarannya...

Entry hari ini lanjutan dari entry hari Jumaat..memaaf n memberi maaf....bila kemaafan itu disambut n dipermudahkan rasanya selesai satu kes...ada lagi kes yang tertunggak ni...slow n steady....selesai satu-satu....terkadang kata maaf ni sekadar terucap di mulut pada sesetengah orang..tetapi perasaan sakit hati tu masih kuat mencengkam.....luka yang parah..payah untuk sembuh dalam detik waktu cuma..perlukan masa...ketenangan hati...soalnya hati siapa yang dapat baca...hanya PenciptaNYA lebih mengetahui...

So...apa2 pun terima kasih bebanyak sebab...tidak berlarutan....dan kita sama-sama muhasabah diri,cari jalan penyelesaian...buat yang terbaik...banyak mengingati mati...nescaya hati yang keras bak batu kelikal tu rapuh bagai biskut jagung dicicah teh panas...Selepas ini ingin ingatkan pada diri sendiri belajar dari kesilapan....belajar mengenali hati orang...dan bersedia menghadapi risiko jika terlebih cakap...

4 comments:

~Sweet Honesty~ said...

betul tu cikgu.. tidak rugi memberi maaf..dan tidak rugi juga meminta maaf.. asalkan hati kita ikhlas tuk melupakan,segala kesakitan pasti akn sembuh dgn izin-Nya..

fatmasha said...

ya lah sweet terkadang perkara yg sama berulang-ulang..

Yumida said...

ske baca last paragraph tu...touching...n make me olwes reminding myself

fatmasha said...

yumida...sekadar mengingati diri sendiri bahawa bila berdepan dgn situasi begini..kesedaran itu penting..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...