Renungan...

Followers

nuffnang

Tuesday, June 29, 2010

Selesai segala-galanya...

Selasa 29 Jun 2010

Salam.....bertandang kembali di alam siber setelah segala-galanya dapat diselesaikan dengan rahmat Allah Taala.......Ya lah kita hanya mampu merancang tetapi pelaksanaannya Dia yang lebih mengetahui mana yang terbaik untuk kita.....Walaupun kita tidak pernah merasa puas dan bersyukur atas segala kurniaan pada kita kerana memang sifat semula jadi kita tidak pernah merasa puas atas apa yang ada.....apa yang penting kita telah berusaha untuk mendapat apa yang dihajati dan kemahuan itu telah dilaksanakan terima kasih ya Allah ya tuhanku pencipta segala alam semesta....amin...

Berbalik pada posting kali ini....selesai segala-galanya....bila melibatkan masa depan anak-anak kita hilang punca dan arah...kerap kemahuan anak2 dan impiannya menjadi keutamaan lebih pada diri sendiri....ya lah mereka yang baru mengecapi alam kehidupan yang baru setelah di alam persekolahan banyak mengajar mereka erti sabar , sikap percaya mempercayai antara satu sama lain.....

Justeru bila ditawarkan ke Uitm semangat untuk belajar berkobar-kobar dan tidak sabar2 untuk menjejakkan kaki ke dunia pembelajaran yang baru dengan seribu pangalaman dan feel kawan2 yang bermacam ragam.....kesabaran itu bermula......ditawarkan di uitm sg petani dengan kursus pengurusan maklumat telah menguatkan tekad untuk mendalami bidang tersebut.....kita yang ibu bapa merasa tertekan kerana kedudukkannya yang jauh serta bimbang segala-galanya....dia yang menerima tenang dan ingin cepat2 melaporkan diri....

Sebulan selepas itu si abang di tawarkan kursus yang sama di Uitm Machang. La....tempat yang berlaianan tetapi lapor diri pada tarikh dan masa yang sama.....macam mana hendak pergi ni....tertekan lagi....nekad menelefon ke uitm kedah dan Machang memberitahu masalah yang dihadapi....rupa2nya mereka tidak dapat berbuat apa-apa kerana semuanya kata putus dari Uitm Shah Alam.....Telefon ke Uitm Shah alam mohon ditukarkan adik ke Uitm Machang setempat dengan abangnya.....Bermulalah episod bertegang leher dengan bahagian HEP hubby kata dia tidak pandai untuk merayu dan bercakap.....dalam hati baik aku naik aje ke Uitm Shah Alam untuk merayu.....

Dalam masa yang sama.....aku membuat surat rayuan pertukaran kampus dengan seribu pemasalahan di lontarkan semata2 untuk menguatkan hujah agar permintaan kita dapat ditunaikan......hari yang sama faks surat tersebut.....untuk dapat panggilan dari sana cukuplah payahnya...hampir putus asa......beginilah kalau berurusan dengan jabatan kerajaan...banyak prosedur yang dibuat sendiri......harapan untuk tukar 50-50 semuanya serah pada Allah.....

Hinggalah si abang bila dilihatnya krusus yang dia dapat byak melibatkan progaming mulalah menggelabah...ya lah dia mmg buta komputer pada yang advance...tidak macam adik over advance....minta kita buat rayuan untuk pertukaran krusus....sesuatu yang mmg tidak akan dapat punya...pening kita dibuatnya.....teringatlah ada seorang kenalan di uitm shah alam....minta dia untuk tolong selesaikan masalah ini.....pada dia tidak menjadi masalah...tapi kita pulak yang rasa tidak confident dengan jawapan "ya" nya.......

Minggu itu... minggu yang paling menyeksakan.....hari mendaftar hampir tiba tapi masalah belum selesai lagi....pada hari Khamis terima panggilan dari uitm menyatakan adik dapat tukar kampus....alhamdulliah sujud syukur di atas kurniaannya.....ya lah berkat solat hajat dan memohon bersungguh2 ianya menjadi kenyataan......siabang pulak yang resah gelisah...dipendek kan cerita ..lebih kurang pukul 6 petang hari yang sama abang dapat tukar krusus dengan kampus sekali...terus ke Shah Alam......dia yang mendengarnya terkedu...semua Allah punya Kuasa...bila diajukan pada seseorang.....dia kata mmg tak akan dapat melainkan sesuatu keajaiban berlaku......

Dan...pada hari Sabtu terus ke Machang menghantar adik....walaupun berlaku kekecohan semasa pendataran kerana sistem yang kurang sistematik....apa yang pasti semuanya selesai...dan pada keesokkannya menghantar abang ke Shah Alam....perjalanan yang meletihkan dalam dua hari...tapi keletihan terubat kerana segala-galanya yang menjadi impian telah menjadi kenyataan.......Pada Syu dan Nia di Uitm Shah Alam terima kasih yang tidak terhingga kerana kalianlah yang telah berperanan dalam urusan ni. Semoga Allah murahkan rezeki dan panjangkan usia anda berdua kerana pengorbanan dan harapan yang diberikan membuahkan hasil...tiada perkataan sebenarnya nak diucapkan pada anda berdua....sayang Nia tak dapat kami jumpa untuk mengucapkan terima kasih atas pertolongan itu.....Lain kali jika ada kesempatan rasanya ingin bersua muka memeluknya sekali sebagai tanda terima kasih....dan tidak lupa juga sujud Syukur kepada Allah atas apa perancangan yang dibuat.....AMIN...

96 comments:

aMy SiDeK said...

tahniah yerh...doakan saya dapat tukar kampus jugak yerh!

Anonymous said...

Puan,

Adik saya dapat di UITM Sabah. sekarang nak minta tukar. bagaimana puan? pohon puan dapat membantu.

Anonymous said...

puan boleh hubungi saya melalui emel mz_aiman@yahoo.com

Anonymous said...

Saya dan adik saya dapt sambung degree dalam masa yang sama. Sama2 dpt uitm. Tp sorg shah alam, sorg p.pinang.. sy nak mintak tukar ke kampus dungun. Sy bukan dr keluarga yg senang, bila 2 orang dpt belajar dlm masa yg sama, masing2 jauh plak, sgt membebankan keluarga.byk kos yg perlu keluar lepas ni. Apa perkara yg boleh sy buat ? Harap puan dpt membantu. Boleh email saya ke wannf.jasnizan@gmail.com

Sy amat2 memerlukan bantuan puan. Hanya Allah yg dpt membalas jasa puan.

Anonymous said...

Assalam puan.. Saya telah ditawarkan ke uitm sabah.. Apakah prosedur utk saya tukar ke uitm semenanjung sahaja.. Mohon bantuan sgt2 ..
Email saya ke ainsarzali@gmail.com
Terima kasih puan..

Anonymous said...

salam puan....saya ditawarkan ke uitm sarawak..sya juga mahu membuat pertukaran ke semenanjung..apa prosedur yang perlu saya lakukan..lg pula program yang ditawarkn kpd saya bknlah keinginan saya..saya harap puan dpt membantu saya..
email saya ke saffakamarudin@rocketmail.com..
terima kasih

Anonymous said...

as salam puan.. saya ingin meminta tolong puan.. tentang prosedur menukar kampus...
saya di kampus dungun ingin menukar ke kampus shah alam.. bagaimana prosedurnya.. saya sangat berharap puan dapat membantu saya...
hamizah.umar@yahoo.com

Anonymous said...

Salam puan , saya ign membantu kawan saya yg dpt uitm alor gajah tapi ign menukar kampus ke tmpt lain kerana dia pernah masuk uitm tu . Dia belajar pra diploma di sana , tetapi dia telah dianiaya oleh pelajar di sana dan dia takut nak masuk tmpt tu balik . Tolong beritahu saya cara hendak menukar kampus . Tolong bantu saya , email saya sarazhan29@gmail.com

syazwan tahir said...

Salam puan....saya seorg student uitm kedah..saya nk tanya kpd puan mcm mana permohonan utk tukar kampus sbb sy dh cuba cari jalan utk tukar tp buntu...boleh puan bantu sy dgn bgtau guide line utk prosedur tukar kampus? Ni email saya: syazwantahir92@gmail.com , pertolongan dari puan amat saya hargai.

story of mine said...

salam puan, saya ingin bertanya kepada puan bagaimana ingin memoho pertukaran kampus? saya benar-benar ingin brtukar ke kampus melaka. saya baru mendapat surat tawaran ke peringkat degree pada 31/1/14 dan ditempatkan di Arau. tapi saya mahu bertukar ke melaka. apa alasan yang patut saya berikan. harap puan dapat membantu saya dengan segera kerana pendaftaran adalah pada 28 feb ini. liyana93.pisces@gmail.com

Anonymous said...

as salam puan..
saya dpat tawaran ke uitm samarahan,klau blh saya nk buat pertukaran ke kampus semenanjung,blh x puan emailkan prosedur atau step tuk pertukaran kampus.saya harap puan dpt membantu.email sya jujuebadely03@gmail.com

eyra said...

salam,,,mcm mne ye cra pertukaran kampus... tolong emel saya,,, najahah94@gmail.com tq

biela bell said...

Salam Puan Sy Dapat Di Uitm Sarawak ..sy nk mintak tukar Yg Terdekat..kerana Banyak Mslh Utk Sy Pergi Ke Sana...sy Harap Puan Dapat Bantu Sy ..lg Pun Sepatutnye Sy Didaftarkn 3/3/2014 tetapi Dpt Tawaran Lewat Dpd Tarikh Tu...sy Harap Puan Boleh bantu Sy...nabilabaharuddin96@gmail.com

BuTIK MaMa said...

salam puan.. saya dapat tawaran ke uitm machang. saya ingin tuka kepada uitm shah alam atau melaka. boleh tak puan bantu saya? procedure ape yang diperlukan.. email saya nurulfaqieah@gmail.com.. terima kasih

Yusma Nadhirah said...

salam . saya terima tawaran ke uitm kota kinabalu . saya harap dapat tukar dimana mna kampus di semenanjung . apa tindakan yg harus saya ambil . emaail saya di yusmanadhirah11@gmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum puan, sy nak tukar kampus. Apa prosedur ye boleh tlg emel sy dkt syifazhar95@gmail.com. tq.

Anonymous said...

Salam puan. Sy juga dpt kursus sama seperti ank puan. Diploma pergurusan maklumat di uitm machang. Sy juga mengalami masalah yg sama seperti ank puan. Sy ingin tukar kursus dan kampus. Boleh saya tau prosedurnya. Sy harap puan bls. Ank puan tukar ke kursus apa ye? Ni email sy. @eanlatif@yahoo.com

Balqis Maarof said...

salam, saya nak tahu macam mana prosedur pertukaran kampus, saya harap pn balas. ini email saya blqsmarf@gmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum puan . saya baru hbis belajar pra diploma di Uitm arau . dan alhamdulillah bru² ini sya dpt kptusan utk smbung bljr ke diploma dlm kos pengurusan maklumat di uitm machang . saya tinggal di kedah . tpi dengan masalah yg sya hdapi ini tidak seorang pun yg dpt mmbantu sya bgaimana hndak mlkukan prtukaran kmpus ke uitm merbok . ibu sya mngalami pnyakit buah pinggang yg bnyk mngunakan duit dan sya mhu mngurangkan beban kluarga sya dgn mnkar kmpus ke uitm kedah ttpi sya tidak tahu bgaimana . harap jasa baik puan dpt mmbri thu sya sblum sya prlu mndftr pda 30/11/2014 di uitm machang ini . harap jasa baik puan skali lgi dpt mnunjukkan bgaiman prosedur utk sya mlkukan prtkran kmpus ini . ini email sya faridzuan30@gmail.com

nurul abdul ghani said...

assalam puan...
saya ingin meminta bantuan puan untuk mengetahui cara-cara pertukaran kampus.
saya harap puan sudi membantu saya.
email saya lelouchkiracclacusx09@gmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum. Boleh terangkan pada saya cara untuk menukar kampus. Saya dapat di uitm kk dan rumah saya di Ipoh. Harap puan dapat membantu. puteridiyanaaa@gmail.com

musfirah mansor said...

Assalamualaikum,,saya nk tanya mengenai pertukaran course dan kampus,,saya dapat sambung degree dkt puncak alam dgn course yg xberapa minat,,macam mana nk mintak tukar course kt uitm arau..nak kena buat surat antar by hand dkt uitm shah alam ke??SAYA MOHON PENJELASAN DAN PENCERAHAN..BOLEH EMAIL SAYA DI
Sfira93@gmail.com
terima kasih

Anonymos said...

Assalamualaikum puan
Saya ingin meminta tolong puan tentang cara2 utk menukar kampus di uitm. Harap puan dpt menolong saya. Saya betul2 perlukan bantuan puan. Jika puan dapat membantu saya boleh email saya di sini amirahalim16@gmail.com
Terima kasih puan

Anonymous said...

Salam puan..sy ingin sangat tukar kampus..kalau boleh sy nk tau prosedur yg puan buat...ni e-mail sy Bobaxis@yahoo.com

Anonymous said...

salam puan. saya juga mengalami masalah dgn pertukaran kampus. boleh tk email saya mcm mana caranya ? harap puan dpt membantu :(
email : yumitotelicious@gmail.com

Anonymous said...

Puan, saya juga mengalami masalah yang sama, diharap puan dapat membantu saya mengenai prosedur pertukaran kampus melalui email saya : azizsyafiza@yahoo.com

nurulhuda zulkhairi said...

assalamualaikum puan.. sy mengalami nasib yg sama sprti puan pernah rasakan dahulu.. puan boleh bantu sy utk mmberi pndangn dan prosedure mcm mane nk tukar kampus? mohon pencerahan. sila emel ke
nurulhuda.batch95@gmail.com..thnks puan :)

Rdimple said...

assalamualaikum puan, sy serbasalah dan kesian tgk anak sy,,dpt uitm s'wak.. dia ni amat fobia kronik naik kapalterbang.. kalau ada ferry memang dia naik ferry ke s'wak.. kalau puan ada cara beri bantuan cara nak tukar kampus uitm kedah pun takpe..tolong email ke saya (rdimple3@yahoo.com) anak saya dlm delima skrg ni, taktaw nak tolak ke tak kalau tak dpt tukar :( tolong yer puan..

nurulcuter said...

Salam puan, saya sedang belajar di uitm machang dan saya sekarang ingin bertukar kampus kerana jauh dan saya ada masalah keluarga.. Boleh puan email saya di nurulcuter@yahoo.com.my

Anonymous said...

Salam Puan, sy sedang belajar disalah sebuah IPTA dan ingin berpindah ke mana-mana cawangan UITM berkenaan. Sy berharap agar Puan dapat bantu saya cara hendak berurusan dengan pihak UiTM. boleh Puan email saya di reduanmaidin@gmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum puan. Saya baru sahaja ditawarkan ke uitm kmpus Machang dan saya ingin bertukar pogram dan kampus di cawangan Shah Alam atau puncak alam atas sebab yg kukuh. saya berharap puan dpt membantu saya. boleh email saya di nurafiqahjamal06@gmail.com

Anonymous said...

Salam puan.saya ingin minta bantuan puan utk email kan cara untuk penukaran kos di uitm .saya bru shaja dpt tawaran tapi x minat .Saya ingin menukar kos sebelum mendaftar.Harap puan dpt membantu .Mohon puan blh emailkan .terima kasih .
shahira22sham@gmail.com

Mira Anuar said...

Assalamualaikum puan. Saya mengalami nasib yg sama dgn anak puan.Saya baru sahaja ditawarkan program ijazah di kampus Arau dan saya ingin sangat bertukar kampus ke shah alam atau puncak alam ats sebab masalah keluarga dan kesulitan tempat yg ditawarkan jauh dgn tempat tinggal saya. Saya berharap sgt puan sudi dan dapat membantu saya. Saya berharap sgt puan olong emelkan prosedur pertukaran kampus uitm. Emel saya piqah_cute95@yahoo.com

wan haqimie said...

Assalamualaikum puan.. Blh x tolong list kan guideline utk ptukaran kampus? Sy dri penerapan pelajar diploma ke degree.. Dh la kne buang kos, dihantar pula ke arau.. Sy xkisah sngt pasal kos tu, apa2 kos pon blh blajar, tp tmpt tu jauh sngt.. Mak sy pon xberapa sihat, nk bawa knderaan lg..

wan haqimie said...

Puan blh whatsapp sy di 0199977517..

wan haqimie said...

Puan blh whatsapp sy di 0199977517..

wan haqimie said...

Assalamualaikum puan.. Blh x tolong list kan guideline utk ptukaran kampus? Sy dri penerapan pelajar diploma ke degree.. Dh la kne buang kos, dihantar pula ke arau.. Sy xkisah sngt pasal kos tu, apa2 kos pon blh blajar, tp tmpt tu jauh sngt.. Mak sy pon xberapa sihat, nk bawa knderaan lg..

wan haqimie said...

Assalamualaikum puan.. Blh x tolong list kan guideline utk ptukaran kampus? Sy dri penerapan pelajar diploma ke degree.. Dh la kne buang kos, dihantar pula ke arau.. Sy xkisah sngt pasal kos tu, apa2 kos pon blh blajar, tp tmpt tu jauh sngt.. Mak sy pon xberapa sihat, nk bawa knderaan lg..

RABIATUN AHMAD said...

Salam puan..sye mohon pertolongan untuk tukar kampus..macam mne ye? Mohon puan dapat membantu..
Hubungi sye rabiatun96@gmail.com

Arif Ruzi said...

tolong emailkan sample surat pertukaran kos.. terima kasih.. hanya Allah dpt membalas jasa baik anda.. muhdariff96@gmail.com

Nur cahaya said...

Salam puan dn semua yg baca komen niey sy sgt2 memerlukan bantuan drp ssiapa yg thu proses utk tukar kampus Uitm tolonglh bgthu...pilihan sy dua jer tukar kampus atau xsambung belajar..bukan sebab mengada ngada tpi mmg terdesak...ssiapa yg thu kita perlu mengesahkn trima twaran dulu ke wat rayuan tukar kampus dulu?

aquhzie 02 said...

salam puan ,, blh ka puan berkongsi cara2 tukar kampus .. harap puan dpt mmbntu sy krna sy sngt2 mmerlukan ..puan tlong la add whatsapp sy 01125202574 ..pertolongn puan amat sy harapkan ..terima kasih ..😊😊

aquhzie 02 said...

salam puan ,, blh ka puan berkongsi cara2 tukar kampus .. harap puan dpt mmbntu sy krna sy sngt2 mmerlukan ..puan tlong la add whatsapp sy 01125202574 ..pertolongn puan amat sy harapkan ..terima kasih ..😊😊

aquhzie 02 said...

salam puan ,, blh ka puan berkongsi cara2 tukar kampus .. harap puan dpt mmbntu sy krna sy sngt2 mmerlukan ..puan tlong la add whatsapp sy 01125202574 ..pertolongn puan amat sy harapkan ..terima kasih ..😊😊

08wani said...

Assalamualaikum puan..saya memohon jasa baik puan untuk berkongsi cara-cara untuk menukar kampus dan memberi contoh surat pertukaran kampus serta alasan-alasan yang munasabah untuk dimasukkan di dalam surat pertukaran. Saya ditawarkan di uitm dungun tapi terlalu jauh dari perlis iaitu tempat tinggal saya. Saya bukanlah berasal dari keluarga yang senang jadi kalau saya pergi ia perlukan kos yang tinggi. Lagipun saya tidak sampai hati nak tinggalkan emak ayah saya kerana mereka hanya ada saya dan mereka juga sudah tua. Jadi saya berharap puan dapat membantu saya dan dapat email ke wanie_alyaa08@yahoo.com
Jasa baik puan saya ucapkan dengan ucapan terima kasih.

Eijawaida21@gmail.com Sayalawa said...

Salam,

Terima kasih atas pencerahan puan.

Harap puan boleh berkongsi dengan saya, cara2 penukaran program & kampus di UiTM . boleh sertakan sekali nombor telefon pegawai yang puan hubungi.

Mohon dengan endah diri supaya puan boleh email kepada saya di Faizah@goquo.com

Terima Kasih.

Yang Benar

Faiza

Ummi Sya said...

Salam,

Saya student degree in marketing di uitm segamat,sy masuk hari tu bulan 9,2015,tapi sy nak tukar degree in international marketing kat puncak alam,kalau boleh stat bulan 3 tahun ni,tapi sy x tahu sgt prosedur pertukaran kos n kampus ni,nak gune nombor mane utk telefon mintak tukar ke uitm puncak alam?boleh ke masuk terus part 2?

Ini email sy,, ummisya15@yahoo.com & ummisya96@gmail.com

Info puan amat sy hargai,terima kasih ^^

Ummi Sya said...

Salam,

Saya student degree in marketing di uitm segamat,sy masuk hari tu bulan 9,2015,tapi sy nak tukar degree in international marketing kat puncak alam,kalau boleh stat bulan 3 tahun ni,tapi sy x tahu sgt prosedur pertukaran kos n kampus ni,nak gune nombor mane utk telefon mintak tukar ke uitm puncak alam?boleh ke masuk terus part 2?

Ini email sy,, ummisya15@yahoo.com & ummisya96@gmail.com

Info puan amat sy hargai,terima kasih ^^

Liyana mdyusof said...

Assalamualaikum puan.sy baru terima twaran degree kat uitm segamat tapi sy org kedah.bukan xbesyukur tapi masalah kewangan dan jauh amat menyulitkan.sy berharap pihak puan dpat membantu sy yang amat buntu ini.ini email sy liyanamdyusof@gmail.com

Afiqah Halim said...

assalamualaikum puan. saya baru sahaja terima tawaran degree perakaunan di uitm puncak alam tapi saya orang kedah. saya berharap saya dapat sambung degree di uitm merbok.
saya harap puan boleh bantu saya. saya betul2 perlukan pertolongan puan.

puan boleh email saya :
afiqah_kedah@yahoo.com

atau whatsapp saya : 011-2649 7566

Anonymous said...

Assalamualaikum puan, saya mengahadapi masalah untuk menukar kos, kalau boleh saya ingin tahu macam mana caranya agar saya boleh berpindah kos. Saya betul betul memerlukan bantuan. Kalau boleh, puan email saya di miraezana@yahoo.com terima kasih puan.

azwa wanie said...

salam puan.. saya pun ingin tahu cara untuk mnukar kampus.. saya dapt penang tapi ingin bertukar ke shah alam.. hope sgt dapat bantu saye.. one_niey11@yahoo.com

azwa wanie said...

salam puan.. saya pun ingin tahu cara untuk mnukar kampus.. saya dapt penang tapi ingin bertukar ke shah alam.. hope sgt dapat bantu saye.. one_niey11@yahoo.com

Anonymous said...

Assalamualaikum puan. Saya baru terima tawaran degree di uitm puncak perdana tapi disebabkan masalah kesihatan ayah saya dan juga jauh dari rumah saya, saya harap saya dapat menyambung degree di uitm merbok, jadi saya amat berharap puan dapat membantu saya. Ini email saya redplum72@gmail.com atau whatsapp saya 01132729838. Jasa baik puan amat saya hargai.

fatin liyana said...

salam puan..saya pun mghadapi msalah yg sama..saya skrg blajar dgree di uitm chendering kos cs..saya kurang yakin dgn kbolehan diri sy dlm kos trsebut memandangkan sy lpasan diploma akaun..jd sy mhon prtolongan puan prosedure nk tukar kos & kampus..nk pergi mghadap s.alam atau mcm mne ye..hrap pihak puan boleh bantu sy krana trikh mndftar utk msuk sem baru smakin hmpir..trime kasih puan..tenly94@gmail.com

Anonymous said...

assalam puan, boleh email sy di faranorhaidin@ymail.com mohon pencerahan segera. trima kasih puan

Syed Hafiz said...

Assalam puan, bleh email sy di hafiz.direction@gmail.com... mohon pencerahan ttg pertukran kampus

hanzi karl said...

Assalamualaikum puan,, boleh kongsikan prosedur untuk tukar kampus. tolong emailkan ke myra95sean@gmail.com..
Bantuan puan amat saya hargai...


Alisa said...

Puan harini saya mendapat keputusan upu,bolehkah saya tahu prosedur tukar kampus Uitm? Email saya lysakamal@gmail.com

Anonymous said...

Assalam puan. Anak saya telah mendapat tawaran di uitm tetapi bukan kursus yg diminati. Boleh tlg terangkan prosedur utk membuat rayuan bertukar kursus. Email saya jue_sr@yahoo.com.Terima kasih

Anonymous said...

Assalam puan. Anak saya telah mendapat tawaran di uitm tetapi bukan kursus yg diminati. Boleh tlg terangkan prosedur utk membuat rayuan bertukar kursus. Email saya jue_sr@yahoo.com.Terima kasih

Anonymous said...

assalamualaikum pn. saya dapat kampus di sarawak dan saya nak minta bantuan puan macam mana nak mohon pertukaran ke semenanjung pn. boleh hantar ke email ni foodpleasureee@gmail.com

Anonymous said...

salam puan, saya dapat course yang saya tak yakin. boleh puan bantu macam mana prosedur nak rayu tukar course? email; bella_twinkletoe@yahoo.com

nursyazwani said...

SAYA NK TAHU CARA TUKAR KURSUS. ALAMAT GUNA ALAMAT MANA YA? waniali.catail@gmail.com. harap bei kerjasama TT

Anonymous said...

Assalamualaikum puan. bagaimana prosedur untuk menukar kampus? saya student part1 nak bertukar kampus atas faktor kesihatan dan keluarga. boleh tolong email syakeer888@gmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum puan. Bagaimana prosedur pertukaran kampus?? Sy student part 1 nak bertukar kampus atas faktor2 tertentu. Boleh tolong email alifmuhamad135@gmail.com

Anonymous said...

salam puan, saya ingin tahu cara untuk mnukar kampus, harap puan dapat bantu saya. nrnazeihaa@gmail.com

mimiey said...

salam puan, saya menghadapi masalah yang sama, bezanya saya dengan kakak masing masing mndapat uitm berlainan dan ibu bapa kami pula bakal menunaikan haji pada hari kemasukan.. saya mohon puan untuk ajarkan saya cara tukar kampus.. saya da call hep dorang kata x bleh. saya nk tukar dari uitm dungun ke uitm puncak alam tuk bersama kakak saya. tolong email saya. syamimilutefi@gmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum,,saya nk tanya mengenai pertukaran course dan kampus,,saya dapat sambung degree dkt bukit mertajam dgn course yg tak berapa minat,,macam mana nk mintak tukar course kt uitm shah alam..nak kena buat surat hantar by hand dkt uitm shah alam ke??SAYA MOHON PENJELASAN DAN PENCERAHAN.HARAP PUAN BOLEH MEMBANTU SAYA.BOLEH EMAIL SAYA DI
farzanamahadon@gmail.com
terima kasih

Mohd Amirul Mohd Syafiq said...

Salam Puan, saya betul2 ingin bantuan puan. Adik saya selayaknya dapat kursus akaun tapi x berjaya sebaliknya ditawarkan kursus lain. dan kampus nya juga amat jauh dari rumah. sya ingin minta bantuan puan untuk beritahu saya prosedur dan cara2 utk tukar kampus dan tukar kursus. Bantuan puan amat saya hargai. Terima kasih puan. Apa2 puan boleh hubungi email saya mohdamirul007@yahoo.com atau mohdamirulsyafiq007@gmail.com

Terima kasih puan dan harap puan dapat membantu saya.

Unknown said...

Assalamualaikum puan,saya betul² perlukan bantuan puan. Saya dapat tawaran uitm di sabah dan saya ingin menukar kampus di semenanjung atas sebab tertentu. Harap puan boleh membantu tentang cara dan prosedur penukaran kampus. Bantuan puan amat dihargai. Terima kasih. Ini email saya fatinnadhirahjml@gmail.com
Terima kasih dn harap dapat membantu

Agku Izzul said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Assalamualaikum,,saya nk tanya mengenai pertukaran course dan kampus,,saya dapat sambung degree dkt bukit mertajam dgn course yg tak berapa minat,,macam mana nk mintak tukar course kt uitm shah alam..nak kena buat surat hantar by hand dkt uitm shah alam ke??SAYA MOHON PENJELASAN DAN PENCERAHAN.HARAP PUAN BOLEH MEMBANTU SAYA.BOLEH EMAIL SAYA DI blankme00@gmail.com

Ainsya Nurhira said...

assalam puan..saya baru baru ni dpt tawaran ke uitm samarahan..tp saya nk tukar ke semenanjung tp dgn kos yg sama..boleh tak puan tunjukkan procedure yg perlu saya buat sblm tarikh tutup jwpn 19 ogos 2016 ini..saya harap puan dpt bantu saya..jika ada apa2,tlga email pd saya di ainsyanurhira@gmail.com ....terima kasih puan

Anonymous said...

Assalam puan..sy ingin bertanya mengenai cara pertukaran kos dan kampus ..sy dpt sambung di chendering..namun sy berat hati utk sambung kerana usia ibu bapa sy da meningkat tambahan lg sy anak sulung..sy amat berharap agar puan dapat memberi tahu sy cara utk pindah kos dan kampus di shah alam supaya lebih senang utk sy berulang alik kerumah..mohon pencerahan dr puan utk membantu ni email sy ainnur944@gmail.com..terima kasih

Anonymous said...

Salam puan. Baru baru ni keputusan UPU keluar dan saya berjaya di tempatkan di uitm dalam degree seni halus di shah alam. Sebelum ni saya ambil diploma bisness di uitm samarahan. Saya perlu bantuan puan macam mana procedur untuk tukar kampus dan kos? Terima kasih. Email saya: zafharina94@gmail.com

Anonymous said...

Dapat kos apa ye?

Nur Zahida said...

Assalamualaikum puan..sy lepasan matrikulasi.Sy mendapat tawaran utk menyambung pelajaran di uitm terengganu. Sy bkn taknak tetapi sy Dr Pahang.jauh puan..IBU bapa sy bkn org senang..adik2 kasih bersekolah..harap puan memahami lah.blh tak puan emelkan cara2 nak tukar kampus .ni emel sy nurzahida57 @gmail.com.bantuan puan amat diharagai.tq.

Nur Zahida said...

Assalamualaikum puan..sy lepasan matrikulasi.Sy mendapat tawaran utk menyambung pelajaran di uitm terengganu. Sy bkn taknak tetapi sy Dr Pahang.jauh puan..IBU bapa sy bkn org senang..adik2 kasih bersekolah..harap puan memahami lah.blh tak puan emelkan cara2 nak tukar kampus .ni emel sy nurzahida57 @gmail.com.bantuan puan amat diharagai.tq.

nurshakinah said...

Assalamualaikum puan. Sy ada msalah yg sma jugak mcm puan. Saya dan adik sy perlu dftr pd hari yg sma. MAsalah sy skrg ni adik sy di perlis dan sy johor. SY nak buat pertukaran kampus di kedah jd senang bg pihak ayah sy sbb kalo di sg petani sy bole dftr sendiri. Puan bole tolong bgtau mcm mna prosedur nak tukar kampus smntra masih sempat. Lgpon ayah sy bapa tunggal jd kalo dpt dekat sy bole berulang. Bole puan emailkan sy nurshakinah91@gmail.com

Hanis Adnan said...

salam ..saya ada msalah yg sma sy dapt uitm sabah utk second intake..mcm mnaa ya sy na buat pertukaran apa procedure nya..sy hndak bertukar ke uitm shah alam dan mngambil kos yg sama..boleh puan emel saya ke hanisadnan15@gmail.com...thanks yaa

Kasut Oren said...

Salam puan ...boleh tolong emailkan saya procedure pertukaran kampus
kingsman378@gmail.com
Kerjasama puan amat dihargai

Kasut Oren said...

Salam puan ...boleh tolong emailkan saya procedure pertukaran kampus
kingsman378@gmail.com
Kerjasama puan amat dihargai

Nur Haziera said...

salam puan boleh email saya untuk prosedur penukaran kampus tlg email saya haziera25@gmail.com

eyla said...

salam puan. bantu saya utk prosedur penukaran kampus dari dungun ke s. alam. tlg email azielaeyla@gmail. com. terima puan

eyla said...

salam puan. bantu saya utk prosedur penukaran kampus dari dungun ke s. alam. tlg email azielaeyla@gmail. com. terima puan

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Saya zarith sofea. Saya dari kuala lumpur. Saya ada email tuan/puan di email (jika salah saya mohon puan/tuan hubungi saya)
Saya tahu, blog ini telah lama post dari tahun 2010. Tapi saya harap puan/tuan dapat bantu saya.

Saya di sini, ingin meminta bantuan untuk menukar pilihan kos saya di uitm. Saya merupakan pelajar diploma di uitm melaka di dalam bidang masscom. Saya ingin meyambungkan degree saya dalam bidang penyiaran(broadcasting). Namun utk first intake, saya telah gagal sebab saya tak lepas muet. Tetapi saya telah ambil muet dan alhamdulillah lepas dan saya apply second intake. Second intake baru sahaja keluarkan keputusan. Saya dapat kos masscom tapi bukan pilihan yg saya nak. Saya dpt program interpersonal iaitu pilihan yg bawah. Sedangkan saya ingin memasuki program penyiaran. Saya mohon untuk tuan/puan bantu saya dalam kesulitan ini. Ini merupakan impian saya. Setahun saya tunggu untuk mencapai program penyiaran ini. Saya ingin bangga kan impian mak saya iaitu dia sangat sokong saya dlm penyiaran. Ini cita cita saya dari kecil utk ceburi bidang penyiaran. Mcm mana ingin saya belajar degree dalam program yg saya tak minat. Ini masa depan saya. Saya nak sangat dpt program penyiaran. Saya mohon bantu saya. Jasa awak akan dibalas baik oleh Allah swt. Saya mohon sgt sgt. Terima kasih. Assalamulaikum. Hubungi saya di 017-2587286. Zarith

Anonymous said...

Assalamualaikum pn... sya nak minta tlg mcm mana nak tukar kampus dr uitm samarahan pegi uitm shah alam..
Tlg email syafiqahaizah@gmail.com

Unknown said...

Assalammualaikum puan . Saya ditawarkan ke kampus dungun .sangat jauh dari rumah saya .saya minta ditukar ke kampus puncak alam .mohon puan bantu .
Email saya di faisalanour96@gmail.com

Syazana Radzi said...

Assalammualaikum puan . Saya ditawarkan ke kampus sarawak .sangat jauh dari rumah saya .saya minta ditukar ke kampus puncak alam .mohon puan bantu . Secepat mungkin ya pn.
Email saya di linasyazanamdradzi@gmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum puan, Saya mendapat tawaran melanjutkan pelajaran ke Uitm samarahan sarawak, tetapi saya mengalami masalah untuk kesana, kerana saya berasal dari semenanjung Kedah. Saya harap puan dapat membantu saya berkongsi prosedur pertukaran itu ke semenanjung, harap puan dapat emailkan kepada saya.. Email: Farhanaroshidi@yahoo.com

tee said...

Tolong emailkan procedure penukaran kampus utk anak saya tersutera92@gmail.com

Wan Ruzita said...

Puan to long emailkan procedure penukaran kampus di wanruzita9@gmail.com

Anonymous said...

Salam puan, saya nak mintak tolong emailkan procedure penukaran kampus kepada saya, saya lepasan spm2016 mendapat tawaran di uitm trg, tapi nak tukar di tempat lain sbb saya asal trg dan nak cuba di tempat baru. Ni email saya zad_wee@yahoo.com . Thanks in advance :)

Anonymous said...

Minta juga bantuan bagaimana cara nak tukar kampus...email ke inaz73@yahoo.com..
Tq

Anonymous said...

Assalam puan saya mempunyai masalah dengan pertukaran kampus saya.Uitm yang ditawarkan bukan minat & jauh dari keluarga saya.sebab saya tinggal dengan kakak saya sahaja.mak pulak duduk jauh.macam mana ye cara saya nam tukar campus yg terdekat :"(( macam2 dah saya buat.still takdapat.ni email saya ya muhdaq@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...