Renungan...

Followers

nuffnang

Thursday, September 23, 2010

Biskut Raya

Khamis 23 Sept 2010

Salam....posting kali ni...biskut raya...walaupun udah 14 hari syawal berlalu(kalu dok silap) tapi biskut raya nilah yang menjadi identiti umahku bila menjelang raya....rasanya tidak meriah kalu biskut2 ni tidak dihidangkan dan dibuat....udah menjadi tradisi tiap tahun...membuat biskut raya menjadi rutin yang berpanjangan...tetap n berpencen...apa tidaknya dengan harga biskut yang mahal di pasaran...rasanya tidak berbaloi jika dibeli...memandangkan sianak2 ini memang gemar makan biskut yang dibuat sendiri....

Apa pun...mereka sendiri yang membuatnya....si Azmir dengan biskut sarang semutnya....mmg dia yang buat....katanya sedap n rangup....si Azyan dengan biskut conflaksnya....dua adunan dibuatnya habis dimakan sebelum raya....last skali...simpan di tempat selamat br dapat dinikmati pada hari raya.....

Nasib baik tahun ni cuti penggal bersambung dgn cuti raya...jadi masa untuk membuat biskut2 ini begitu panjang dan boleh mencuba pelbagai hidangan yang lain...apa2 pun sifat membazir itu bukan agendanya.....apa yang penting semua tu udah habis dimakan....

Kek yang paling banyak tempahan ialah kek coklat moist....semua suka dan inginkan resepinya...alahai beli aje dengan amber bukannya mahal sangat....dok payah buat apa...bukan senang pun kalu org mmg malas untuk mencari bahan-bahannya....bukannya apa nak dapatkan coklat bar aje berebut2 sampai stok pun habis nasib baik kak Zi(kedai kek dekat trafic light tu) baik tolong bagi yg stok dia simpan untuk customer yg baik aje....tak gitu kak zi...terima kasih byk2 dapat selesaikan masalah....

Anyway tengoklah gambar2 dibawah ni yg sempat dirakamkan.....tapi yg paling kecewa kek gulung batik tidak sempat diambil....kek yang cantik....ni lihatlah sempat copy n paste aje tapi rupa dia lebih kurang beginilah....nanti nok post yg amber punya...insyallah....


foto ni dr blog cik mat..maaf ya en mat pinjam foto...

gambar dr blog mat gebu juga...pinjam je..

.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...