Followers

nuffnang

Sunday, October 09, 2016

Tiramisu lagi....

Ahad 9 Okt.2016

Assalamulaikum dan salam sehati sejiwa....posting hari ini tatkala hujan turun mencurah2 di kampung Shukor...takut jugok kalu hujan yang tak henti2 dari tadi..yelah kawasan kampung Shukor ni memang terkenal dengan banjirnya...huhu lambat balik dari sekolah kan terperuk dalam aliran air..berkampung di sinilah jawabnya....

Ok...Entry petang ni...tiramisu homemade gara-gara ladyfinger yang si Azeem terjumpa di kedai kek terus didesaknya kita membelinya...sudahnya terpaksa godek jugak tiramisu ni...so  sangat sedap ditambah dengan cream chesse serta whipping cream sebarang jenama pun ok tetapi yang paling admin suka gold label keluaran RICHS walaupun mahal skit tetapi rasanya agak lembut dan kurang manis gitulah...nak jugak ke resepinya...rasenya senang aje ni...bahan2 dah display..try n error je..soheh menjadi...selamat mencuba..


lady finger ni yang paling ok setakat ni ttp harganya mahal skit..



Saturday, October 08, 2016

Hari Sukan Negara...Meriah!

Sabtu 8 Okt. 2016

Assalamulaikum dan Salam sehati Sejiwa...entry hari ini...Hari Sukan Negara yang disambut seluruh Negara merupakan aktiviti sukan yang dicetuskan Menteri Belia dan Sukan cukup terkesan kepada seluruh lapisan masyarakat...apa tidaknya tanpa mengira fahaman politik..sempadan agama.. se...tanpa mengira kaum kita bersatu hati melakukan aktiviti bersukan serentak seluruh negara...perkara yang baik seharusnya mendapat sokongan padu...

Berpeluang ke Arena Merdeka bersama si bongsu dengan mengikuti aktiviti yang dijalankan terutamanya senamrobik serta berjalan kaki sekitar 5KM cukup memberi suasana yang menarik kerana sambutan yang diberikan cukup meriah... 


frust sebab tak dapat cabutan bertuah huhu
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...