Followers

nuffnang

Tuesday, April 17, 2012

Demam e-book...

Selasa 17 April 2012

Salam cemerlang untuk semua....hari ini duk sibuk pasal time base DG 32 KUP...ada yang tidak tahu pun bila dia dapat...dan ada yang kata dia layak...macam2 lah cikgu-cikgi ni...ada yang call kita tanya pasal ni siap kata "kitakan sama isi form dulu nak dapatkan KUP...tarikh mesti sama" bila kita cakap yang kita dapat tahun 2006...dia balas balik dia kata...kita kan dapat tahun 2004...bila aku tanya ada dok surat pengesahan...dia kata dia dok jumpa cari...nilah aku pening..sape suruh buat hilang surat sepenting tu..kan susah ni...mana buleh sama...(pada yg tidak terlibat...jgn pening2 nok tolong fikir) hanya mereka yang terlibat sahaja yang tahunya...

OP entry kali ini....demam e book pada murid tahun 4...masuk tandas bawa ebook...makan di kantin bawa ebook...duk kelek ebook manjang...sunyi sekolah sebab mereka ni....duk syok login apa tersirat di dalamnya...kalau cikgu dok masuk kelas pun tak apa..grenti kelas senyap sunyi..asyik maksyuknya....penangan ebook yang Menteri besar baru bagi kepada student ni...dalam ni ada sukatan dari tahun 4,5 dan 6....pendek cite..buku teks tak payah bawah...bawa e book je ke sekolah...klas gitu...

So....aku pun tumpang sekaki mengajar bebudak ni berbagai software di dalamnya macamana nak buka.....kegunaannya...banyaklah...hairannya mereka ni cepat pulak dapat tangkap...yang kita duk ajar tu...payah betul nok ingat....mana yang tidak siap kerja sekolah...guru ICT awal2 lagi warning...no ebook jika kerja sekolah tak siap...maka tanpa disuruh pandai pulak boleh siapkan....sebenarnya ada pro dan kontranya pemberiaan e book ni...bergantung kepada penggunaannya....bagi aku teknologi canggih n cepat patut didedahkan kepada dia orang supaya budaya celik IT berleluasa dan mereka tahu menggunakannya dalam usia muda...memandangkan sebahagian dari mereka yang berada jauh dari bandar....
 

7 comments:

~Sweet Honesty~ said...

haha..ni la haaa..murid zaman moden.. harap mereka gunakan tuk kebaikkan..bkn terpesong ye..

fatmasha said...

murid zaman leni paling canggih...thanks sweets..

fatmasha said...
This comment has been removed by the author.
Kunang-Kunang said...

Baguslah beri peluang pada semua mendapat kemudahan IT.

Dieyna said...

Ada tambahan dalam GA Dieyna, harap update ye.. lepas tu tinggalkan komen kat entri FOLLOW PENAJA BARU YER

9n0L4 said...

perlu pantauan jugak e book ni. byk kes negatif.

fatmasha said...

biasanya guru ict akan kutip n check di dalamnya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...