Renungan...

Followers

nuffnang

Thursday, December 27, 2012

Rainbow cake...Tempahan!

Khamis 27 Dis. 2012

Salam untuk semua....moga dirahmati.....tak tahulah pulak macam mane ari ini terlebih rajin....lepas abis satu paper exam..untuk sem ni tetiba aje....bila ada yang nak kan sebiji kek...tanpa befikir panjang terus aje setuju untuk siapkan kek pelangi ni...walaupun si penempahnya nak kan segera...memang udah tahu kek ni cerewat skit...pasal layernya yang tujuh lapis...ikut warna pelangi....apa lagi mengekeklah kita sepetang...katanya untuk sambutan hari lahir...lupa pulak nak tanya yang ke berapa....

Ingat di hati memang malas nak mengekek....bila siAzyan beriya2 sgt suruh siapkan...katanya cian pada kawannya dah lama nak merasa kek 7 layer....sebab ada 4 paper lagi yg belum pekse...konon nak2 study hari ni...tut...tut...dah siapkan sebiji lagi kek tiramisu untuk dimakan bersama-sama...bila hubby cakap masa hari jadinya 6 okt. baru ni...tiada orang sambut  n hadiahkan kek untuknya...jadi dikesempatan ini siapkan kek tiramisu untuknya...lepas hajatlah katakan....entry pasal kek tiramisu...coming soon deh!

Berbalik pada rainbow kek ni...namanya 7 layer...tima nak melapisnya yang rumitnya skit...pasal kek ni cukup gebu ...dan bila kita nak melapisnya mulai patah...dan bila lapis dah banyak nampak senget kedudukkan mmg pada ketika ni tak boleh baiki lagi......bila melepa dengan icing kesengetan itu nampaklah  skit...tu lah buat kek yang tinggi2 ni masalah gitulah...dah lah kek ni 8 inci lebar n panjangnya...so faham2 sendirilah ya... pasal mendeko pulak so simple...tapi bunga rose tu mmg tidak akan ketinggalan mane2 kek yang pernah dibuat...sbb cukup teruja bila melihat bunga2 rose yang cantik tu.. yg pasti.nak tutup kotak pun dah terkene bunga icingnya...bila tanya kedai bakery ada tak kotak yg lebih tinggi...katanya setakat tu aje ketinggian kotak yang ada...rasanya malas lah nak menerima tempahan rainbow kek ni lain kali...kalau 4 layer boleh tahan lagi...

ni..baru 5 layer...yg oren tu kedalam sudah...hehehe

dah cukup 7 layer dengan warna pelangi...betul ke susunannya?

taraaa....simple deko..keayuannya terserlah pasal kuntuman bunga ros tu...




2 comments:

Suspek Utama said...

ui..sedanya..buka untuk tempahan tak?

fatmasha said...

sememangnya kek ini ditempah...dan menerima tempahan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...