Renungan...

Followers

nuffnang

Sunday, July 15, 2012

Terlebih rajin...

Ahad 15 Julai 2012


Salam Ahad untuk semua...moga dirahmati....semakin hampir kita di bulan Ramadhan...bulan yang di dalam banyak ganjaran pahala untuk dinikmati oleh mereka yang peka kepada keberkatannya....banyak sangat kerja sekolah dan program yang terpaksa dilalui menjadikan kita tension n stress seketika....terkejar-kejar..terkadang tidak tahu pun program yang berjalan di sekolah....

Posting kali ini...terlebih rajin...apa tidaknya bila mood mengekek ni datang.....tetiba aje bikin kek...mula2 asalnya nak mencuba resepi baru kek indulgence yang 4 lapis tu...lapis coklat hitam dan coklat putih diadun dengan whipping cream....bila dan menjadi proses kek tu...kenelah masuk coklat powder...hubby pulak tahan katanya dia memang kurang mengemari coklat..manis sangat...maka tak jadilah bancuh coklat..jadilah kek biasa-biasaan tetapi masih dilapis dengan cokalt putih dan coklat hitam tanpa disaluti coklat keseluruhan.....bila dah lapis semuanya..siap dipotongnya lagi untuk dirasa dengan kek yang bogel begitu....hehehe...macam2 le...jd tidak kesampaian nak buat kek coklat indulgence yg menjadi kegilaan para blogger masakan.....

Dalam masa yang sama...sempat lagi mengadun puding karemal instant powder.....flan vanila yang dijual secara online....yang basicnya tidak payah pakai telur...just panaskan susu segar...pahtu masukkan flan vanila...tunggu 2 jam dah boleh makan...senangkan....tapi bila hubby rasa dia kata kurang sedap berbanding puding karemal yang tradisional punya lagi sedap dengan lemak2 telur dan sedikit kenyal pudingnya...maklumlah siperasa paling setia...sebab dia seorang aje yang ada di rumah.....tapi puding ni bila ditelengkupkan cantik...tanpa ada cacat celanya....nantilah nak modify puding ni nak masukkan telur n bakar double boil...tengok sedap ke tidak rasanya......

4 comments:

inazamri said...

baru tau ada karemel instant ni.Rasanye nk bg sedap kena buh telur la.Saya tak penah lg wat puding karemel telur.

lia said...

wahhhhh dap nyerrrrrrrrr

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nak cikit :)

fatmasha said...

inazamri--instant2 kurang menyengatlah..yg ori lagi best..ttp sgt sesuai pd yg alah pd bau telur tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...