Followers

nuffnang

Saturday, July 07, 2012

Kek pelangi lagi...

Sabtu 7 Julai 2012


Salam Sabtu untuk semua....berposting kembali...santai di hujung minggu..amat membahagiakan...apa tidaknya duk rilek2 jauh dari hambatan kerja sekolah....hirup udara yang segar 'home sweetHome" tambah lagi semua anak-anak balik dari perantauan...maknanya sibuklah di dapur dengan juadahnya...yang sebelum ni masak main campak2 aje...

Entry terbaharu.....baru siap mengekek n melepa kek tempahan dari bakal ibu yang mengindam nak makan kek pelangi...awal2 lagi cakap...kek pelangi ni 4 lapis aje...tidak 7 warna..sebab malas nak membakarnya selapis2...peringkat boring ni....semenjak dua menjak ni malas betul nak mengekek n membaking....malas tahap gaban...yang ni pun berapa kali tangguh nak buatnya...kesian pulak si Lina n baby dlm kandungan tu nak makan...paksa diri dan dlm mood yang kurang menyenangkan....banyak perkara yang bermain di kepala ni,,,nak bercakap pun malas dgn hubby...cakap yg penting2 aje....

Tu pun...nasib si Kroll tolong kemaskan rumah....oklah sikit...dari pg tadi kopek buah kelapa yang luruh sampai tumbuh buah tu bersepah buahnya di bawah pokok..sampai tiada manusia yg berkenannya....pasal semua santan siap diproses bila time kehabisan santan barulah nampak buah ni...apa2 pun lihatlah gambar yang sempat dirakamkan.....tq Lina lain kali tempah lagi ya...



4 comments:

inazamri said...

berseri2 kek tu .kombinasi warna yg sgt cantik

fatmasha said...

tq...mmg ya..warna kuning ni warna penyelamat...

zie omar said...

cantiknya...teringin nak buat tp tgn keras tak pernahnya menjadi.. :(

fatmasha said...

hahahaha zie...macam mana tgn buleh keras ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...