Renungan...

Followers

nuffnang

Thursday, July 12, 2012

Honda Civic Baru...cantik!

Khamis 12 Julai 2012


Salam Khamis untuk semua....moga kita dikurniakan kesihatan yang baik serta hindarilah gejala stress sedapat mungkin...kerana bila stress macam2 penyakit mudah menyerang...

N3 terkini dari pengamatan sendiri...berpeluang menghadirkan diri melihat pelancaran model Honda Civic baru menggantikan honda civic lama...yang seratus peratus luarannya bertukar wajah yang lebih mirip kepada muka honda stream...nampak lebih baik skit berbanding yang lama yang aku kira bengkeng(garang)...tetapi bila berkesempatan berbual2 dengan custemer yg hadir...mereka berpendapat model lama lebih cantik pada yang baru....tu pandangan dia orang...tetapi bagi aku model baru....still nampak elegent dan kemas serta interiornya banyak berubah... pada harganya RM115.980 on the road dengan 5 tahun jaminan. Didatangkan dengan 4 warna sahaja yang cukup menawan dengan kapasiti 1.8 serta 2.0 manakala model Habrid 1.5 aje...La...tolong promte bagi pihak Honda pulak!!!

So...sesiapa yang berminat boleh menempahnya dengan kadar bayaran RM500 sahaja tetapi kena tunggu giliran selama 2 bulan untuk membawa pulang dan memandunya sekali....Berminat tu berminatlah...yang paling berminatnya hubby katanya model yg cantik serta nampak kehebatannya bila memandu....Nak tempah ke tidak?????mampukah aku untuk membayar bulan2 dengan harga yang cukup tinggi...hishishis...bila ditanya rate bank hanya RHB bisa menawarkan kadar faedah 2.35 berbanding dengan bank yang lain dgn kadar 2.4...apa2 pun ukur baju di badan sendiri.....

7 comments:

Dieyna said...

beli 2butir kak tie.. hehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

mampu tengok je. hehe

fatmasha said...

dayana..bukan 2 butir..setengah butir pun dok mampu.hehehehe..

Lady Rina said...

cantikk...harga pun boleh tahan...:)

fatmasha said...

kereta di malaysia ni mahal berbanding dgn negara luar..sebab rakyat malaysia kaya-raya...

Anonymous said...

design mcm korea jea mcm kia ngn hyundai jea xde design jepon langsung

alias abm said...

saya pakai dah kereta ni, best.... memang mahal tapi nak buat sendiri tak reti, so kena beli kalau nak pakai, tak pe.... jimat minyak. hybrid orang kata jimat minyak tapi lembab....tak tau betul ke tidak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...