Followers

nuffnang

Wednesday, March 28, 2012

Bola Jaring...Tahniah!

28 Mac 2012

Salam petang n salam sejahtera kepada semua....rancak pulak jari jemari ni mencatat sesuatu pada petang ni....minggu yang paling memenat dan meletihkan....bekerja hampir 12 jam sehari...mana mungkin tenaga senja ni mampu bertahan....last sekali kita tidak boleh menipu diri sendiri menyatakan kita kuat...tetapi minda kita letih seletihnya....

Dengan berakhirnya kejohanan bola jaring dun paka...maka berakhirlah salur galur penatnya...apa tidaknya dari bulan dua start latihan bersama bebudak tu..walaupun kejayaan tidak memihak sepenuhnya....tetapi alhamdulliah mampu juga menjejakkan kaki ke separuh akhir....tahniah n syabas penantian selama 5 tahun untuk sampai ke peringkat itu terlaksana jua...berkat coach n penyokong tegar yang tidak berganjak dari tempat duduk menanti dengan penuh debaran dan santun semua perlawanan....pada rakan-rakan yang hadir sebagai penguat semangat tu terima kasih daun keladi ya....tahun depan khidmat tukang laung diperlukan lagi....

Berbalik pada pertandingan tu...kita yang jadi pengadil ni tidak berkira pasukan mana yang bertanding...memang menjadi pengadil yang setia n setia dari dulu hingga sekarang dari...anak2 kecik dibawa ke hulu hilir padang...sampai semua udah masuk u...tapi ibunya masih sama di padang lagi...mencurahkan keringat pada team bola jaring....

Tut...tup sampai masa nak claim perjalanan nama kita tidak tersenarai dalam kumpulan pengadil yang panggil. Dengan alasan sekolah tidak hantar nama....yang engkau pk ko buat apa sampai katanya tiada masa nak telefon.....kalau aku tahu dari asal nama memang tidak tersenarai awal-awal lagi aku jadi penonton aje...alasan yang cukup silly n nonsen...kalau keluar dari mulutnya minta maaf dari aku.. boleh terima lagi.....ni mati2 duk pertahankan kesalahan dia....nilah perangai manusia.....yang aku cukup2 marah n kecewaaaaaaaaa.....................

2 comments:

nita said...

eee... sabor jelah, buang masa dan tenaga jer..
tapi nak buat camner, memang kena bersabar....
Dugaan tu..
lagi2 sabar ye, walaupun diri ini kurang sabar ^_^

bestnya kalau pandai main bola jaring..

fatmasha said...

salam nita ..tu pun terlebih sabor le..kalu dok sabor dgn sekolah sekali aku telengkupkan hehehhe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...