Renungan...

Followers

nuffnang

Monday, February 18, 2013

kek Mamble...

Isnin 18 Feb.2013

Salam untuk semua...entry tertunda tapi still avaible untuk dipaparkan di sini...sebab bab kek ni memang kita tak jemu melihat n merasanya...sesetengah orang kata kek ni kek kampung sebab basic kek ni hanya tepung, mentega dan telur aje...tiada campuran yang lain...tapi masih digemari sehingga sekarang...tu pun permintaan dari hubby yang katanya sudah lama tidak makan mamble kek asyik2 tiramisu....muka pun macam chesee je hehehehe...

So...kita colouring skit berbelang-belang dengan warna yang terang2...kurangkan gula dan mentega tapi masukkan 5 sudu besar fresh milk untuk basahkan adunan...kata orang tidak kering sangat tekturnya... resepi? malas pulok nok share...carilah dalam tenet ni cukup banyak resepinya....

sebelum di ovenkan....

dah tinggal separuh....visual kurang menarik...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...