Renungan...

Followers

nuffnang

Tuesday, June 05, 2012

Cameroon Highland...bila nak sampai?

Selasa 5 Jun 2012

Salam Selasa untuk semua....moga dipanjangkan usia dan kita perolehi apa yang dihajati....entry lewat petang...bila sebut cameron highland...terkedu jap..sebab sampai ke hari ini planning nak ke sana tidak pernah menjadi...ada je halangan...tempat yang tidak pernah sampai dan hanya mengetahui wujudnya tempatnya dari cakap2 mereka yang pernah sampai...dalam peta memang ada tetapi tidak melihat dengan mata n kepala sendiri rasa macam tak caya je tempat ni wujud..hehehehe...

Bila google dalam intenet terjumpa blog ni yang membincangkan pasal tempat penginapan yang patut dikunjungi dan restoran yang halal di sana...rujuk sini amat sesuai dan kita boleh memilih hotel mana yang berkenan dengan harga yang berpatutan....mengikut pengalaman mereka yang pernah menjejakkan kaki di sana...waktu hari minggu dan cuti sekolah amat ramai manusia yang berkunjungnya...dan semua tempat penginapan sold out....pendek kata kalau main terjah je...tidur dalam ketalah kauorg.....sampai gitu sekali....

Nak cerita panjang2...tak ada pengalaman....pengalaman mesti dilalui baru kita dapat merasai keindahan dan kenyamanan ciptaan ilahi...so...bila akan sampai ni ya hubby? banyak sangat pantang larangnya....memang tabiat dia tidak suka rancang2....kalau nak pergi...pergi je..tempat dekat2 bolehlah main redah je...bukan kampung nenek moyang kita...hishishsishis...

4 comments:

Yana Libra said...

teringin jugak nak sampai sana lagi..last masa darjah 6..huhu~~

fatmasha said...

tulah...tempat menarik ttp tak pernah sampai...

nita said...

Alahai kak.. samalah cam nita ni. Dah banyak kali dah merancang nak pergi tak sampai2 lagi...

Nengok gambor je pun dah terase nyaman kan..

Tapi betul jugakkan kalau plan ngan hubby mesti tak jadi punya. Kawan saya kata kite kena rancang sendiri booking tempat sendiri pehtu dah selesai kita suruh jer hubby drive hehehe tapi make sure dia cuti la kang tak pasal2 gaduh lak hahahaha...

fatmasha said...

btul jugak ya nita..kena kene ada rancangan kita juga...siap semua br beritahu ke dia...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...