Followers

nuffnang

Thursday, May 24, 2012

Selamat Bercuti....

Khamis 24 Mei 2012

Selamat malam untuk semua....malam ni bumi kita disirami hujan malam yang lebat diikuti kilat n guruh sekali.....seram sejuk bila dengar guruh berdentung dengan kuat...belum lagi Allah tiupkan Sangkakala....kita dah kecut perut...baru ingat padaNYA....ayat al-Quran pun baru dibaca bertali arus...tu lah kita terkadang alpa dengan suruhanNYA...

Posting malam ni....Selamat bercuti kepada semua guru...anak-anak didik...guru besar...PK2 serta pekerja sekolah amnya....rasanya nak bersorak kuat2...hilang kejap tension...tapi ingat tu dalam keta kertas soalan periksa berlambak2 dok tanda lagi...hishishis...ingatkan buleh rilek minda rupanya beban melanda....cikgu katanya cuti panjang...atas kertas je cutinya...tapi kerja sekolah bertimbun...kelas tambahan lagi....Guru Besar kata saya ada hak untuk panggil cikgu 1/3 daripada cuti cikgu untuk datang ke sekolah....pulak dah...kalau gitu baik jangan cuti....

Planning awal akan ke Negeri Sembilan menghadiri majlis perkhawinan jiran lama(tapi buleh anggap macam sedara sebab hubungan yg akrab)pada Sabtu ni jika tiada aral...terus ke Kuala Lumpur ambil si abang kat UITM Shah Alam....lepak kat rumah anak sedara dua hari....ronda2 KL sambil melihat himpunan sejuta belia yang ambil masa 7 hari 7 malam untuk habis aktivitinya...punyalah banyaknya aktiviti dia orang...berapa kos yg kerajaan tanggung ni????

Balik ke Dungun....hadiri majlis kenduri lagi...ada tiga undangan yang terpaksa dihadiri...siapkan tempahan kek dan tidak lupa study untuk final exam sem 2 pada 15 Jun ni...kurang2 mampu maintain CGPA lepas...tidak2 pun dpt anugerah dekan..hahahahah...belajar biar bersungguh baru berbaloi dengan pembiayaan percuma tu...semuanya perancangan awal...liputan seterusnya akan menyusul.....thanks...

2 comments:

Dieyna said...

kalau pi himpunan belia tu jangan lupa wat liputan sekali haa

fatmasha said...

rebeh...kot join sama dgn dia org...tengok apa? K-Pop...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...