Renungan...

Followers

nuffnang

Sunday, May 20, 2012

Pengurus sekolah...Wanita?

Ahad 20 Mei 2012

Salam Ahad untuk semua n selamat memulakan tugas harian serta yang rasmi....apa-apa pun semua kerja yang dibuat adalah amanah....so buatlah sehabis baik walaupun ada perkara yang tidak disukai.....

Entry awal pagi...sebab dua tiga tidak update blog...just singgah je macam pengunjung yang lain....pengurus sekolah seorang perempuan...Skema ke? persoalan yang amat dirisaukan oleh sebilangan kaum adam dan segelintir kaum hawa....walaupun kita dari golongan yang sama....tetapi jika terlalu cerewet menjadi masalah juga pada staf yang lain....sebab orang perempuan ni dia orang terlebih cakna dan prihatin pada soal-soal remeh temeh...so kalau kaum ni yang memegang jawatan maka sudah terlekat di dahi cerewet tahap gaban....tu persepsi dia orang....

Kepimpinan mengurus ni...bakat n gaya yang sedia ada sebenarnya...ditambah dengan ilmu, tahu hala tuju yang ingin dibawa organisasinya...kata orang tegas tetapi dalam masa yang sama mesra...lihat situasi semasa itu....ibarat bermain layang-layang...ada masa kita akan lepaskan layang-layang tersebut mengawan di angkasa....ada masa kita akan control kawalan angin supaya tidak tersasar....bila ada orang kata kita akan memeranakan kaum hawa ni jika ada perkara yang dibuat di luar kawalan....sesuatu yang menarik dan sinis dalam tanggapan golongan adam....jadi kita lihat episode seterusnya....

2 comments:

shafiq said...

perempuan memang cerewet sebb tu adalah sifat dia yang kaum adam xde ..

dan diorang ni rajin , hehe , btw , diorang ni akan berubah mengikut keadaan jugak ..

fatmasha said...

time rajin memang ya...ttp defend pd ajaran yg di org terima...setakat ni..pengurus sekolah wanita...mmg ada2 je yg kurang berkenan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...