Renungan...

Followers

nuffnang

Saturday, September 01, 2012

Kek Karemal lagi....sedap!

Sabtu 1 Sept 2012

Salam syawal untuk semua...moga-moga kita dirahmati dalam apa jua keadaan.....ari ni terlebih rajin sebab dua entry dipostkan di sini...payah nak dapatkan mood menulis dan luahkan apa2 saje yang terlintas di sini....so baca aje entry ni jika berminat....

Posting petang ni... Kek Karemal meletop....pasal dalam blog semua blogger masakan... kek ni lah yang palin kerap ditonjolkan....alasan? kek yang sedap,cantik n lain dari yang lain...nak buat juga pening sebab banyak sangat prosesnya....hinggakan nak letak kuning telur...dengan putih2 sekali dimasukkan...nasib menjadi.....step dia a sampai d...tu le yang terlebihnya....yang banyak menerima tempahan pun kek nilah....boleh dihias begitu saje atau di letak whipping cream...hias ikut suka...terima kasih bebanyak pada yang empunya resepinya Puan Munira Baharum..

Masa mula mencuba tu...rasa was2 tu sentiasa ada....ya lah kek yang dibuat karemal terlebih dahulu...pastu masukkan adunan kek di atasnya...macam tak percaya rupa2nya adunan kek tu tidak tenggelam n mendap bersama karemal....terapung-apung gitu....tak percaya? cuba buat lihatlah sendiri....bila masak karemalnya cantik terletak di atas kek bila kita terbalikkan....so kita boleh pelangikan kek kita mengikut warna yang diminati....bila dihidangkan pada tetamu mesti diorg puji kesedapannya.....cuba jangan tak cuba....

2 comments:

9n0L4 said...

wahwah. nmpk sedap keknye tu. mcm due kek bertindih je. ;)

fatmasha said...

kek ni mmg sedap..nak buat pun naik pening...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...