Renungan...

Followers

nuffnang

Thursday, September 06, 2012

Azeem Oh Azeem!


Khamis 6 Sept 2012

Salam Khamis untuk semua...moga dirahmati....lama tidak update blog sejak bermula berpuasa enam ni...pergerakkan terbatas...idea pun layu .....kerja2 sekolah yang tidak pernah surut...banyak sangat program yg melibatkan semua guru...program kecik2 pun semua guru dikerah....so minda jadi serabut...jalan terbaik isi borang tukar.....sudah summit pd gb tunggu n tunggu tetapi sesuatu yg luar biasa mesti diusahakan untuk ke sekolah lain...kalau tidak duk situlah jawabnya sampai 10 tahun...

Entry petang ni setelah siap masak di dapur untuk berbuka puasa....pipi Azeem bengkak n bengkak...sebab payah nak dapatkan cerita sebenar....cerita dari kekawannya...kesimpulannya namanya bebudak sama-sama nakal....apa yang pasti kejadian itu berlaku semasa guru tidak masuk kekelasnya....so faham2 ajelah....bila kekawannya yang beritahu kita memang kita pun nak marah....tanyalah pada mereka yg mempunyai anak...jika siibu melihat anaknya biru dipipi dengan kesan lebam...wat senyap aje...atas alasan tak mahu panjang cerita.....yang rasa terkilannya seramai tu cikgu yg ada di sekolah tu tiada seorang pun yang nak call kita beritahu perkara sebenarnya...kalau kawan dia tak beritahu maknanya balik sekolahlah baru tahu tu pun kita lihat sendiri wajah anak kita......

Soal masuk kelas itu perkara wajib mesti didahulukan.....so beringatlah pada diri sendiri n mereka yang digelar guru....budak tahun 1 ni diaorg tidak tahu apa2...diluar kawalan jika bermain...pengawasan itu lebih penting....bila terdengar suara2 sumbang...rasa bengang juga...yalah dok kena pada anak dia sendiri...sedap cakaplah....namanya budak2 nakalnya berlebih2....alhamdulilah semuanya selesai td...dengan cikgunya yang sudah minta maaf dan mengakui memang salah dia terlupa nak masuk kelas...kita faham dan boleh menerimanya....sebenarnya banyak pengajaran yang boleh diambil dari insiden ini....

2 comments:

nita said...

macam2kan kak.. anak sayapun selalu mengadu kena buli, mula-mula saya diamkan aje.. dah sampai anak minta tukar sekolah my hubby jumpa cikgu sekarang dah ok cikgu pisahkan tempat duduk diorang. Tapi kalau sampai lebam camtu sepatutnya cikgu takleh diamkan aje. Macamana boleh bengkak diorang main tumbuk2 ker?

fatmasha said...

mula2 tu gurau je..bila ada org provke mulalah main kasar..kene tolak dari belakang...jatuh pada bucu meja...cikgu tiada dlm kelas..gitulah jdnya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...