Followers

nuffnang

Monday, January 23, 2012

Rainbow Layer Cake..


Isnin 23 Jan.2012

Salam untuk semua samada yang mengenali atau sekadar singgah mencari info...setidak-tidaknya kita bertandang juga di sini sekadar kebetulan atau mencari sesuatu yang baik untuk dikongsi bersama...ilmu yang baik jika dapat dikongsi pahalanya kekal sampai nyawa dikandung badan...ibarat kata"Hiduplah seperti lilin menerangi orang lain,janganlah hidup seperti duri dan menyakiti orang lain."

Entry kali ini sudah tentu kek yang paling popular semenjak dua menjak ni...kek yang ada colour macam pelangi tu...Rainbow Layer Cake...resepi yang sudah lama tersurat..tetiba aje terjumpa dan bila anak buah menempah kek ni rasa untuk mencubanya melonjak-lonjak...yg mengantuk disorongkan bantal gitulah....di fikiran terlintas..hai kek ni mesti tinggi jadinya..sebab sipenempah inginkan tujuh warna pelangi...terpaksa minta pak google tolong carikan urutan pelangi dan warnanya sekali...nak dapatkan warna indigo pun terpaksa godek pak google...ya lah campuran warnanya mesti yang hampir sama dengan pelangi...rasanya kalau kita ajar subjek sains tentang pelangi dan bawak sekali kek ni...pendek kata At lah dapat....BBM yang menarik...

Punyalah lambat n leceh nok siapkan....terpaksa bakar selapis-lapis dan sukatan pun mesti sama..nanti kek jadi tidak cantik....pilihan warna yang dicari menepati citarasa penempahnya...maka terjadilah kek ini yang cantik n gebu serta ketinggiannya mengatasi kek2 yang lain...apa tidaknya 7 lapis.... dengan topping krim cheese yang dimintanya...apa2 pun tidak mencuba kita tidak tahu hasilnya....bila dicuba kepuasaan berganda2 berbunga....Orang yang terlalu memikirkan akibat dari sesuatu keputusan atau tindakan, sampai bila-bilapun dia tidak akan menjadi orang yang berani

Lihatlah foto yang sempat dirakamkan.....sekadar gambaran....jauh sekali dari merasa....
Yang ini minta sipenempah postkan di FB copy n pastekan di sini....



2 comments:

syafiqakarim said...

mcm tgh pemes skng..
hr tu mber beli then post kt fb.menangis woo tgk.
haha

fatmasha said...

mmg ya..tengah femes...apa2 pun ni aje yg terbaik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...