Renungan...

Followers

nuffnang

Sunday, November 11, 2012

Tiramisu...sedap!

Sabtu 10 Nov.2012

Salam Sabtu untuk semua moga dilimpahi dengan keberkatan dan dikurnikan kesihatan yang baik...posting lewat malam....setelah duk godek assigment semantik...punyalah payah nak buat analisi komponen makna...bila siap baru rasa dunia ni ana yang punya...cara relise tension..semestinya membuat kek dan sewaktu dengannya...terapi paling berkesan...tengah marah sekali pun...sejuk hati bila sebut pasal kek hehehehe...

Setelah sekian lama cuba dapatkan biskut tiramisu atau lady finger ni...br sekarang berkesempatan melihat secara dekat dan merasanya...kalau kita biskut ni tawar aje...macam biskut balak..tapi siaz dia macam jari lady gitu...cantik..abstrak je tu...omputih ni kalau cop dia mmg lebih2 skit...mana dapat? beli kat KL..suruh si Azyan carikan....nak harapkan di sini mmg tak dapat punya...biskut ni khas untuk buat tiramisu je...godek dalam peti ais...masih ada lagi whipping cream n chesse tatura...yang kebetulan beli untuk buat chesse cake ari raya puasa...sampai skrg tak jadi-jadi....so bagai orang mengantuk disorongkan bantal....semua brg yang dikehendaki ada...


Kata si Azeem...aiskrim ni lain dari yang lain...aiskrim pulok dilabelnya...sbb rasanya mmg sedap macam makan ais krim ditambah dengan biskut oreo yang dipatah-patahkan sebagai deko dia atas...sekali rasa pasti hendak lg...biarkan dalam peti ais seketika sbb dia beku skit dan rasa sejuk2 gitu...anyway berbaloi menikmatinya....

2 comments:

Dayana Bahar said...

letak ler resepi sekali.. hehe dah lama nak buat tiramisu ni tapi memandangkan high sangat kolestrolnya hehe pendamkan saja.. hehe

fatmasha said...

senang je resepinya...buke koloh ni beri..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...