Renungan...

Followers

nuffnang

Sunday, October 20, 2013

Salam Aidil Adha...

Sabtu 19 Okt.2013

Salam Sejahtera untuk semua....berblog semula setelah pening n pitam sebab banyak sangat makan daging korban...sebelum tu agak terlewat nak ucapkan Salam Aidil Adha kepada semua kaum muslimin di Malaysia n serata dunia....Cuti yang agak panjang selama 5 hari...di pantai timur tapi di sebelah barat hanya diberikan sehari cuti...sedangkan Aidil Adha lah perayan yang begitu penting dan sinonim dengan pengorbanan besar Nabi Ibrahim mengorbankan anak kesayangannya..tetapi Allah gantikan dengan seekor kibas sebagai korban...banyak pengajaran dari kisah pengorbanan ini...takbir raya berkumandang selama 2 hari tidak pada sambutan Aidil Fitri...ini menunjukkan penting Aidil Adha di sambut dengan penuh ketakwaan....

So...pejam celik dah habis 5 hari...esok mula besekolah kembali...minggu peperiksaan akhir tahun....minit-minit terakhir sebelum bercuti panjang....cikgu macam lipas kudung...semua mesti disettle seperti yang dirancang...Sempat menyiapkan dua assigment dalam masa lima hari...huhuhu rasa keras jari jemari duk tekan ke keyboard....sebab banyak aktiviti persenal menunggu..kene siap awal-awal...mengarang assigment ni perlukan komiment yang tinggi n sabar sentiasa....dengan rutin harian yang tidak surut...semua kerja kita yang uruskan dari sekecil-kecil kerja hingga di luar kemampuan kita sendiri....apa-apa pun redha dengan apa yang ada...tidak mengeluh tapi sekadar meluahkan di sini sebagai ubat hati supaya tidak stress....

Dan.....membaking semakin sepi...tumpul idea...semua tempahan stop buat masa ni...cuma buat utk mkn2 dan hubby event sahaja.. bila semua assigment siap buke balik tempahan....harap-harap semua bersabar ya...mana2 yang mengidam tu..tunggu ya sempat lagi gamaknya hehehe....yang sedihnya... tadok mood langsung nak buat kek raya aji ni....


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...