Renungan...

Followers

nuffnang

Saturday, December 24, 2011

Roti Boy...

Sabtu 24 Dec.2011

Salam Sabtu untuk semua...kejap je masa berlalu...lama tidak update blog...sebenarnya banyak perkara yang ingin dipaparkan...tetapi seakan malas untuk mencoretkan sesuatu di sini..selebihnya banyak melogin blog masakan untuk mencari resepi baru yang boleh ditry dan menjadi...ada juga blogger yang seakan tidak merestui jika kita menciplak resepinya tanpa kebenaran..tetapi bila dilihat kebanyakkan resepi yang ditayangkan hampir sama aje...semua blog memaparkan sukatan yang sama..jadi tidak timbul siapa yang ciplak siapa..kalu udah di postkan di blog kita...bermakna kita nak berkongsi dengan orang lain lah...tak gitu...

Ok posting kali ini...lain skit Roti Boy yang juga dikenali mexican bun...yang dicedok dari my resepi...tempat berkongsi resepi...maka ramai yang respond jika resepi yang dibuat itu menjadi...Sebenarnya udah lama ingin mencari resepi dan mencuba membuatnya....ya lah punya mahalnya roti ni dari RM1 sebiji...hampir terkejut bila ke Gaint tempoh hari sudah naik harganya menjadi RM1.90....hishishis....mahalnya hampir sekali ganda...

Bila tengok pada harga...dalam hati berdetik...aku mesti cuba buat...kalau tidak dicuba kita tidak tahu jadi ke tidak.....maka bermula episod..mencari bahan-bahannya...dan cuba jaya ni menampak hasil yang lumayan...menjadi..gebu...yummmy dan fabulos gitu...sedap hingga menjilat jari....hingga emak saudara juga memuji hasilnya sama seperti yang dijual di kedai...alhamdulliah..berkat mencuba ....ni dah masuk 3 kali membuatnya..still cantik,gebu n mewah dengan kelembutannya...apa2 pun terima kasih pada yang empunya resepi..berkat rezeki kamu sebab semua orang boleh merasa...nak resepi? ni yang sempat digoggle sini dan sini.. cuba buat tentu menjadi ...maaf ya tuan tanah cedok resepi ni..setidak mungkin ada juga mengintai blog anda semua hihi sharing is caring...lihatlah foto yang sempat dirakamkan.....

2 comments:

Dieyna said...

bagilah resepi.. tak complete entry ni tak de resepinya.. kalau dapat link pun jadilah

fatmasha said...

nantilah akan diusahakan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...