Followers

nuffnang

Friday, March 05, 2010

Debaran SPM...

Jumaat 5 Mac 2010

Entri kali ini berkisar pd keputusan SPM si Azmir tu....dapat tahu beritanye on the way balik dari Kuantan...result akan keluar pd Khamis 11 Mac.....ni biar betul bebudak tu belun lagi balik dari PLKN result dah nok keluar...macamane ni....sape yg akan ambil result dia....mulalah bersms dengan anakanda menwar-warkan berita yang baru diterima....masing2 bertanya soalan yg sama....sbb apa keputusan tu keluar sebelum bebudak tu balik......maka bertaburanlah andaian yg dibuat diserta juga maki hamun pd kementerian yg tidak tahu masalah pd ibubapa......

Kalau macam ni kena buat surat kebenaran untuk pulang awal......perbincangan dgn my hubby dia pun sokong....aku bab2 buat surat ni mmg major tahu aje apa yg nok ditulis dan dikelentongkan....apa tidaknye....dah nak selamatkan keadaan kena fikir jln penyelesaiannya supaya semua benda berjalan spt yang dirancangkan......

Sempat hantar sms pd aizat(anak angkat baru, lelaki lagi.......) dan berbincang bagaimana keadaannya .....dan aku pelawa aizat tu bermalam di rumah....saje..nok belajar puding baru...katanya puding ARISA sedap namanye dan katanya lagi puding ni cantik dan sedap di makan......Hai dok sabar rasa untuk mencuba resepi baru.....Alah si aizat ni walaupun lelaki ttp pandai masak...semua puding dia tahu buat....sbb mak saudaranya mmg kaki masak.....aku org yang paling gembira bila ada org pandai masak terutama pasal buat kuih.....sbb hobi aku suka buat kuih....tanyalah pada sape2 pun diaorg akan mengiakannya...

Melalut pasal puding pulak.....nantilah bila si Aizat tu datang.....adalah gambar puding tu kat sini....janji....ok pasal siazmir tu .....hantarlah sms pd dia....saje....tahu mane dpt handset,,,tapi sekadar ingin memberitahunye sahaja....La...dok sampai setengah jam dia balas message menyatakan dia balik awal pasal exam nilah.....la rupa2nya dia org dah tahu katanya ada taklimat khas pasal nok kabo pasal ni.....ari rabu saya balik mami....kata dia dgn ceria.....

Sempat bergurau tak rasa apa2 ke result nok keluar...katanya masa PMR dulu dia berminpi Deris Jusoh umum nama dia dapat 8A dalam satu majlis......seramai2 org dalam dunia ni deris jusoh yg dia mimpi......mungkin balik kan dia akan mimpi man said pulok.....dok payoh mimpi sape2 pun.....janji 8A juga dalam tangan....tak gitu.....harapan tu biar tinggi melanggit.....

Pasal anak-anak nak tahu result ibu bapa yg jd tak keruan....dia org aku tengok rilex aje.....kita ni berdebar tak tentu aroh.....serba dok kena...yalah nak menentukan masa depan dia orang bimbang sesangat kita.....anyway biarlah harapan itu menjadi kenyataan.....samada bagi pihaknya atau kita yg sentiasa mendoakan yg terbaik untuk mereka di samping mendoakan moga tidak tinggal solat dan jd anak yang sentiasa berbaik sangka dengan ibu bapa kerana redha ibu bapa itu penting dalam kita menjalani hidup yang fana ni.....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...