Followers

Thursday, July 09, 2009

Lelaki oh lelaki

Semacam sedap aje bunyinya...tapi berhati-hatilah pada sang isteri jika terlihat tanda-tanda begini.....bukannya apa dah memang tabiat semulajadi lelaki......kalau ada orang perempuan yang hulur tali....cepat2lah dia menarik tali itu...nasib dok ok tali itu sendiri yang akan membelit dirinya sendiri....baru padan dengan mukanya.....aku awal-awal dah bagi signal tak mahu berkongsi kasih sayang.....kalau diteruskan juga aku orang pertama yang akan menarik diri dari hatinya....bunyinya keras sikit...tapi kita tahu hati budi suami kita.....mampu ke tak mampu...mengapa perlu mengheret seekor buaya dalam hidup sendiri....biar dia dengan alam dia....kita dengan kewajaran kita sendiri...kerana kita tahu apa yang terbaik untuk diri sendiri....tak gitu......kau orang bacalah posting di bawah ini dan buat tafsiran sendiri jika tanda2 itu sudah ada padanya...More RELIGIOUS & ADVICE graphicsSedikit tip untuk wanita mana tahu rupanya anda 'ter'bercinta dengan suami orang.

1. Bila berbual dengan anda matanya tidak memandang wajah atau muka anda kerana takut pembohongannya dikesan.

2. Ketika sedang berjalan-jalan dengan anda matanya liar memerhatikan sekeliling kerana dia khuatir terserempak dengan rakan-rakan isterinya atau saudara mara.

3. Jarang mengajak anda makan di tempat terbuka untuk menjaga line dengan makan di tempat-tempat yang sulit dan tersembunyi.

4. Sukar untuk menghubungi telefon bimbitnya kerana sering tidak dapat dihubungi kerana sebenarnya dia menggunakan 2 atau 3 talian (sim card) dan anda hanya mempunyai nombor talian yang dikhaskan untuk menggatal.

5. Sama sekali tidak akan mengajak anda datang ke rumahnya untuk bertemu kedua orang tuanya.

6. Dalam keretanya ada tanda-tanda kehadiran budak kecil seperti anak patung, selipar, puting ataupun tompok-tompok berbau susu di kusyen kereta.


7. Bila bersembang tentang rahsia wanita, pengetahuannya luarbiasa kerana dia sendiri pernah tinggal serumah, sebilik dan sekatil dengan wanita.

8. Tahap kemiangan dan kegatalannya melampau, mungkin kerana terlalu di kongkong oleh ieterinya. Bila memandang tubuh anda, matanya menakutkan (tafsir sampai ke dalam kata orang tua).

9. Perutnya buncit atau boroi kerana makan dan minumnya dijaga oleh isteri mithali yang baik dan setia di rumah.

10. Bila telefon bimbitnya berbunyi, dia akan pergi ke tempat yang agak jauh dari anda untuk menjawabnya atau jika di dalam kereta dia akan membiarkan telefon berbunyi tanpa menjawabnya selepas melihat nombor yang terpapar di screen kerana yang menelefonnya adalah isterinya.

No comments:

Selamat hari Raya Aidilfitri..

A ssalamulaikum dan salam sejahtera...rasanya tidak lewat lagi untuk mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri dan maaf Zahir dan Batin...