Renungan...

Followers

nuffnang

Sunday, February 05, 2012

Chicken Pai with Mushrom...

Ahad 5 Feb. 2012

Salam syahdu untuk semua....moga dilimpahi Nur keimanan di atas segala kerja buat kita lebih2 lagi sambutan bulan kelahiran junjungan besar kita Nabi Muhamad SAW...perbanyakkan selawat ke atasnya pahala berganda2 menanti di kemudian hari...

Ok entry kali ini....Chicken Pai with Mushrom...permintaan dari si kecik Azeem untuk dinikmatinya...gara-gara melihat watak stupid dog dalam segmen kartun tu....ya lah katanya anjing tu boleh buat pai sebab apa mami dok leh buat...kuatnya imaginasi tentang watak tu....sampaikan memaksa kita menuruti katanya....tu pun sudah acap kali ditanya bila hendak buatnya.....maka tanpa angin dan ribut taufan jadi lah pai itu pada petang yang hening ini......

Kita mudah cair dengan rengetan dari si kecik tu...hari-hari duk bertanya....cari resepi yang memang sudah lama terperuk dan rasanya sudah bertahun-tahun tidak pernah membuatnya sehinggakan ada permintaan darinya....memang resepi ni sangat sedap dengan kulit painya yang rangup...inti ikut suka selera kita....bila dilihat bahan yang ada menepati citarasa... maka senanglah membuatnya ditambah dengan cendawan butang yang menjadi kegemaran seisi keluarga....nak resepinya disini halal ya tuan punya tanah...saya promosikan blog anda untuk tatapan blogger masakan....sebenarnya kulit pai ni macam2 bahan yang boleh kita letak...macam saya punya lebih suka pada shotening dicampur dengan mentega dan ditambah dengan sedikit cuka masakan untuk merangupkan kulitnya.....Cubalah buat InsyaAllah menjadi kalau kita buat sesuatu itu dengan kasih sayang....tentu hasilnya lebih baik dari yang kita harapkan sebab yang menikmatinya hubby n anak-anak kita....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...