Renungan...

Followers

nuffnang

Thursday, April 28, 2011

Tempahan kek..rezeki



Khamis 28 April 2011

Salam Khamis untuk semua... moga kita dikurniakan kesihatan yang baik..buang jauh-jauh sikap sindir-menyindirnya....sbb yang kene sindir ni telah kebal...bila org tidak respond kita pulok sakit jiwa n rasa...gitulah rentak dunia n asam garam kehidupan....

Opppp...tinggal dulu gossip yg tidak melata ni....kita jamu mata dengan pelbagai jenis kek yang ditempah ni...kata orang rezeki jangan ditolak....mana yang sempat dibuat akan dibuat berdasarkan kehendak si menempahnya...ni untuk bebudak pra n cikgu dia sekali yg ingin merasa....pada yang tidak merasa tu maaf byk2 ya....tempah ya...

Aku pasal menghias kek ni...sakit kepala n tension sekali pun akan baik semerta bila masuk bad menghias kek ni...terapi yang paling munjarab sekali...tenang n damai bila dapat menghias kek ni....lupa segala-galanya...

Apa2 pun terima kasih pada cg Azi n Cg Su yang sudi menempah...harga boleh dirunding...ikut mood pembuatnya....kalu melibatkan bebudak ni....rasanya tidak mahal harganya sekadar cukup balik modal aje...tapi jangan ambik kesempatan ya....

Ok...intai ya...foto-foto yang sempat dirakamkan semalam ....mana yang berkenan inbox dalam facebook...Wassalam jumpa lagi...

Monday, April 25, 2011

Buah-buah yang segar...

Isnin 25 April 2011

Salam Isnin untuk semua...lama tidak bersua di alam siber....sebenarnya tiada apa yang ingin dipaparkan dan dicoretkan...sekadar menjamu mata melihat kesegaran dan kemanisan buah-buahan ni....

Monday, April 11, 2011

Bola jaring..PTPL

Isnin 11 April 2011


salam Isnin untuk semua....moga kita digolongkan orang-orang yang sentiasa bersyukur dengan apa yang ada....tidak menyombong diri dengan kehebatan yang kita war2kan...kalau memang aura kita gitu...gitu le...jangan duk menindakkan dgn menyatakan auta...sombongnya kita....

Ok....posting kali ini...jadi pengadil bola jaring anjuran kolej PTPL pada Sabtu lepas...bila si Azyan kata tidak ada pengadil untuk mengadili permainan tu....kasihan juga...offer kan diri....bila diajukan pada kolej..sepuluh jari ditadahkan tanda setuju....

Yang lucunya....tiada yg konfident bila jadi pengadil ni...sudahnya kita seorang aje yg mengawal gelanggang.....lantaklah...tetapi dia punya teamwork bagus sesangat....dengan student yang tunjukkan semangat kesukanan...biar pun time tu le baru nok ajar undang2...dan cara2 bermain.

Bila pengetua dia org dtg utk rasmikan permainan...kita pulok jadi org penting....punya postingnya pengetua....tak adalah rasmi2 sangat...yang paling terkesan bila dengar ucapan dari beliau...pendek kata apa yang dicakapkan mencakupi segala aspek...tabik spring aku pada beliau....

Apa2 pun sempat snap beberapa keping gambar untuk kenangan...moga dikesempatan lain kita boleh bersua lagi dlm suasana yang berlainan...sekian...wassalam...
nilah pengetua tu yang bertudung puple..yg sebelah tu ketua kursus..
bonda pun ikut sekali..katanya beri sokongan...cayalah

Wednesday, April 06, 2011

Berkatalah benar.....

Rabu 6 April 2011

Salam Rabu untuk semua pembaca entry ku...lama tidak mencatatkan sesuatu di sini....kesibukkan masa n tugas membatas segala-galanya untuk sekelumit catatan sebagai wadah menajamkan minda serta menyemarakan idea supaya maklumat yang ingin disajikan memenuhi halwa mata semua...just coretkan apa2 pun supaya idea kita tidak beku n terkawal sentiasa....

Posting kali ni.....muak dengan karenah dan sikap segelintir kita yang tidak boleh ditegur dan ditunjuk ajar dalam hal kerja....jika kita tidak mampu buat yang terbaik usah menyalak pada bukit...bukit tidak runtuh kita aje yang tertekan....dan ditambah mangkuk hayun sekeliling kita menyemarakan api dendam dan sikap tidak puas hati pada seseorang.....sudahnya isu yang kecil pun hendak diprovokasikan....

Bila sesuatu perkara itu dapat di settle tanpa melibatkan kita....kira perkara itu udah selesai dan tidak perlu dipanjangkan....perkara baik yang tidak melibatkan kita dan orang2 kita maka berpositiflah...usah cuba menangguk di air keruh....ikan tidak dapat...bala yang menanti....sebab pihak pengurunsan boleh berfikir secara normal dan positif mengapa kita pula yang menyerabutkan keadaan dan keikhlasan orang lain.....

Tindakan kita yang kurang bijak dengan cuba menegakkan benang yang basah...akhirnya semua org tahu....sudahnya orang akan membuat penilaian sendiri dengan membuat andaian sikap dan perwatakan kita....berbagai andaian yang timbul...yang kalu diterjemahkan semua unsur2 negatif yang terserlah....Justeru...bersikap adil pada hati dan perasaan kita...buang yang keruh ambil yang jernih....

Penyudah bicara...jadilah diri kita seada-adanya...berpandangan positif...anggap tindakan yang dilakukan bersifat baik dan kearah kebaikan untuk semua...bukan cuba menindakkan keupayaan kita...sebab antara kita punyai kekuatan dan kelemahan sendiri.....hingga jumpa lagi di lain entry...wassalam...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...