Renungan...

Followers

nuffnang

Sunday, March 20, 2011

Pandan Layer Cake...


20 Mac 2011

salam Ahad untuk semua....baru dapat idea untuk melakar sesuatu....tapi berkaitan dengan kek lagi...heheh...kata seorang kwn sbb apa blog ni udah jadi blog masak memasak pulak dah...ya ke...sampai begitu sekali kecaknaan dia org pasal kita...

Terkadang idea menulis ni spontan aje...bila ada bahan...macam2 boleh karang...bab masak memasak ni dari dulu lagi berkecimpungnya...cuma sekarang kecanggihan teknologi semua boleh dipamerkan pada sesiapa...kalu nok tahu ibu kita lebih arif lagi bab ni...tapi kesempatan tu hanya mainan dr bibir ke bibir je...(betul ke ayat ni) macam janggal...jangan double meaning ya...

Pandan Layer kek ni lama dah berhajat untuk buatnya....tengok dalam stok semua bahan ada...jadilah prosesnya...yg kurang menyengatnya...pasal santan tu guna santan kotak....ya lah benda2 yang tidak fresh ni...kurang umppp skit....kalau guna santan asli tentu lebih mengancam lagi....apa-apa pun makan je lah....

Resepi ni saje dikutip dalam intenet ni....pandailah kau org buat....janji jadi....dok payah belajar pun ambik je resepi terus buat...tawakal je...tapi bila menjadi....mmg saat yang paling suka...apa pun tengoklah foto yang sempat dirakamkan....nak resepi? log aje kat dalam ni byk resepi...tinggallah...malas vs rajin aje....ok..hingga jumpa lagi...wassalam...



2 comments:

khairul said...

sedapnya .hujan2 ni lagi rasa lapar

fatmasha said...

tu..la hendak pelawa pun jauh sgt...tengok aje lah ya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...