Renungan...

Followers

nuffnang

Tuesday, September 24, 2013

Seketika ini..pasrah!.

Selasa 24 Sept.2013

Salam Selasa untuk semua moga kerja buat kita dirahmati dan mendapat keberkatan yang berpanjangan...Insyaallah...lama bebenor rasanya menyepi dalam dunia blogger...walking pun memang tidak langsung...cuma buke n bertandang aje kejap-kejap...sibuknya kita....

Sampaikan semua aktiviti membaking tutup buku....tempahan kek banyak yang ditolak...huhuhu..hobi yang paling diminati ditinggalkan begitu saje...sebab apa yer?? rasenya ingin berbalik pada masa dulu-dulu....senang dengan kehidupan yang sebenar....kita bebas buat segala-galanya....berbalik kepada posting ni..sebenarnya minggu ini aktiviti perkhemahan unit uniform sekolah
terpaksa handle bersama-sama guru....aktiviti yang padat.... terpaksa korbankan masa hujung minggu n masa untuk merawat hati sekejap....tekanan kerja yang bertimbun ni terpaksa dibuat juga belum lagi dengan assigment yang banyak.....sape yang boleh tolong settle kerja-kerja ni...angkat tangan ????

Tapi...yang penting jiwa cukup tenang semenjak berada di SK Bukit Besi...hati jadi kental spt namanya...cuma berulang alik yang tidak larat n minyak sekali yang tidak tahannya....apa-apa cabaran dan dugaan kita tempoh juga...baru berbaloi dengan sekolah yang jauh.....kata orang buat slow2 jangan sampai memudaratkan kesihatan...hindari stress...


Tuesday, September 03, 2013

Kalutnya aku...!

Selasa 3 September 2013

Salam untuk semua...moga di kesempatan ini kita masih lagi mampu menghirup segarnya udara....dalam batas-batas usia yang semakin rencam dengan kerja dan tugasan yang terkadang banyak masa senggang kita terabai gitu je...huhuhuhu....

Baru kini setelah memegang jawatan dalam pentadbiran....masa cukup berharga...adakah kerana masa cepat berlalu atau kita banyak kerja atau sememangnya kita tidak pandai membahagikan masa sehingga kalutnya hidup seketika....hilang taring untuk berblog....tidak bersapaan dengan kekawan....kurang menjawab panggilan telefon....dan!!!!! rutin hidup yang terpaksa dilalui hari-hari amat2 menyesak hati n perasaan.... rasenya nak berbalik semula pada guru biasa yang tidak "mencara" ke orang..buat hal kita sendiri aje...ikut kata hati....kita bebas mencorakkan hal kita sendiri tanpa membebankan otak untuk menyelesaikan masalah jabatan dengan boss....masalah orang bawahan so on....

Terkadang terfikir juga...macam manalah orang yang pegang jawatan boleh duk rilek je...semua suruh orang bawahan yang tolong buatkan...kita tak sampai hati untuk berlakon demikian...kalau boleh semua kerja yang berkaitan dengan pengurusan kita nak selesaikan sendiri...selagi terdaya sebab cikgu-cikgu leni cukup banyak kerja.....nak menguruskan kelas masing-masing...malas nok panjangkan masalah cikgu2 ni...semua orang udah tahu....ayat penamat"sape suruh jadi cikgu,"ramai lagi yang di luar sana nok jadi cikgu."
kerja kita buat aje lah...nak bising2 pada siapa?....waaaaaa...

Selagi UPSR tidak menjelma....program sekolah mengalahkan jadual PM Malaysia....banyaknya!!!! pendek kata dok cukup hari..... banyak program personal yang dirancang pada ujung minggu terabai...masa rehat kita semakin sempit....dan kita terkejar-kejar dalam memenuhi tuntutan kerja yang tidak pernah surut...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...