Renungan...

Followers

nuffnang

Wednesday, January 15, 2014

Yahoo...exam dah selesai!

Rabu 15 Jan. 2014

Salam Rabu untuk semua moga dirahmati....pejam celik kita dah masuk pertengahan bulan Januari dengan cuaca masih lagi hujan panas...dengan kekuatan angin yang agak kuat...rasenya ikut kalendar orang tua-tua kita selagi tidak melepasi Tahun Baru Cina keadaan macam tu lah...mungkin ada kebenaran di sebalik itu.... Sebelum tu sementara masih dalam aura sambutan Maulidur Rasul...Selamat Menyambut Maulidul Rasul kepada semua...apa yang paling suka abis pekse dengan last paper  pada hari Ahad lalu....apa2 keputusan diterima seadanya kerana kita telah berusaha selebihnya terserah pada yang Esa....

Minggu yang sibuk sejak buka sekolah...hari2 balik lambat dengan adanya mesyuarat bermakna sampai di rumah pada pukul 5 petang...macam waktu pejabat cikgu leni...sibuknya....kerja jangan kira..belum lagi aktiviti yang bakal menyusul dalam bidang kokurikulum....maknanya sepanjang tahun aktiviti bermula...semua perayaan sekolah di letakkan di bawah kokurikulum....maka kita orag yang pling sibuk mengorganise setiap aktiviti sbg leader...yang 80 mata melihat kebijaksaan kita memberi arahan dan cuba membantu dan meringankan kerja buat cikgu2...setidak-tidaknya cikgu2 tidaklah terkapai dalam menjalankan aktiviti peringkat sekolah dan daerah seperti motto unit ko kurikulum Cergas,cerdas tonggak kejayaan berusaha menjadi yang terbaik... moga hasrat murni dan bekerja seikhlas mungkin menampakkan hasil yang terbaik....

Rasenya....nak start membaking semua...buka tempahan dan yang paling menarik mencuba resepi baru yang lama sudah terlapuknya....bila ramai sangat yang bertanya bila lagi nak promote kek dan merasanya.....bila terlampau banyak sangat berjanji kita jadi terbeban pulak dengan permintaan yang di luar jangkaan....so get ready...huhuhu....


Thursday, January 02, 2014

Selamat Tahun Baru 2014!

2 Jan.2014

Salam tahun baru 2014 untuk semua...moga dirahmati...biar lambat sehari tetapi rasanya ok lagi sebab masih dalam aura tahun baru masihi....apa2 azam yang  tidak terlaksana mungkin boleh di forward dalam 2014...azam tetap sama kan...cuma kita tidak kesempatan memenuhi tuntutan ke arah tu...anyway rasanya tahu 2013 kurang menyerlah dalam berblog...belum lagi walk in blog saing2..nampak sangat kurang kecaknaan ke arah itu...maaf ya kekawan...


Cepatnya masa setahun....bermakna umur pun bertambah...masuk alam senja..warga emas yang sememangnya emas...walaupun harga mas sekarang menjunam di pasaran dunia...umur kita paling berharga dalam sedetik ni...cuma terkadang kita je yang lupa bertapa lamanya kita menghirup segarnya udara yang Allah bekalkan....so muasabah diri...jadilah diri kita yang terhebat dalam segala hal dan kerja....tidak lupa pada penciptaNYA...So untuk permulaan tahun baru...selamat menyambut tahun baru 2014 kepada semua.. moga...hari2 mendatang mematangkan kita dengan sarat pengalaman yang ada...salam untuk semua...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...